Поздравления за чуждестранните и българските семейства, които избраха Au-Pair (о-пер) да се грижи за техните деца!

Au-Pair са интелегентни, любознателни и широкоскроени млади хора, мотивирани да се грижат за деца и да помагат в леката домакинска работа. В замяна на помощта си те получават от Вас храна, стая и джобни пари (средно 70-80 евро/седмично). Целта на престоя им е да усъвършенстват знанията си по езика и културата на страната Ви. Au-Pair работи обикновено 25-30 часа седмично и посещава езиков курс.

Преди да се регистрирате, решете какъв кандидат Ви е необходим – момиче или момче, на каква възраст, каква националност, шофьор или не, с какъв опит в гледането на деца, с какъв характер, любител на домашни любимци или не и т.н.

След това можете да се регистрирате като изтеглите формуляра от тук.

Ние ще намерим кандидати, които най-добре отговарят на нуждите Ви, заявени във формуляра, ще Ви съдействаме да ги интервюирате и да изберете подходящия кандидат.

Регистрирайте се тук, за да започнем търсенето на Вашия Au-Pair още днес.

 • Защо да изберем о-пер да се грижи за децата ни?

  Децата Ви ще имат някой, който като по-голяма сестра (брат) постоянно ще се грижи за тях, като се съобразява с ежедневната Ви програма.

  Чрез о-пер ще опознаете чужда култура и ако желаете, о-пер ще научи децата Ви на български, английски, немски или френски език.

  Ще имате на разположение човек, ако Ви се случи да закъснеете в работата или се наложи да отидете спешно на лекар или другаде.

  Ще имате повече време за развлечения и почивка и ще прекарвате повече пълноценно време с децата и близките си.

  Ще можете да бъдете по-продуктивни в работата си.

  Гувернантките са много скъпи и не помагат в домакинската работа, докато о-пер е отлична и нескъпа алтернатива.

 • Правилни ли са моите представи за о-пер?

  Винаги под ръка? – Не, о-пер не е винаги под ръка, а само във времето, предварително съгласувано с Вас; през останалото време о-пер ходи на курс по езика, среща се с приятели, пазарува или разглежда забележителности.

  Не говори добре езика? – Не, повечето млади хора говорят на добро разговорно ниво езика още при пристигането си.

  Трябва да му осигурите отделна баня? – Не, той може да ползва Вашата като се споразумеете за времето, когато всеки ще е в банята.

  Може ли да води приятели/приятелки в къщи? – Вие сте домакинът и вие определяте правилата за реда в къщата и о-пер трябва да се съобразява с тях; хубаво е да говорите с о-пер за реда в дома Ви преди пристигането му, тук ние сме също на разположение.

  О-пер не е достатъчно опитен? – Не, нашите о-пер имат опит в гледането на деца и обичат да прекарват времето си с тях – те са се грижили за съседски/приятелски деца след училище/лекции, през уикенда/ваканцията, помагали са в отглеждането на по-малки братя/сестри. Практиката показва, че младите хора отлично се справят със задълженията си като детегледачи.