КАКВО ДА ПРАВЯ ТАЗИ ГОДИНА? АГЕНЦИЯ AU-PAIR БЪЛГАРИЯ?

Светът е голям, такъв е и изборът ти. Млад си, необвързан със семейство и деца, имаш желание да смениш средата и да учиш език на място в чужбина… С минимални средства пълноценно можеш да запълниш годината, като станеш о-пер /au-pair/. О-пер е млад човек, наречен така по името на Програма Au-Pair – младежка, културно-образователна програма на Съвета на Европа. Програмата е приета у нас на правителствено ниво от 2002 г. Целта й е задълбочаване на знанията по езика и културата на приемната чужда страна. О-пер покрива разходите по престоя си в чужбина с помощ при грижата за децата и домакинството на приемно семейство, най-често за 30 часа седмично. О-пер посещава езиков курс и общува с о-пер участници от други страни.

В атмосферата на семейството о-пер не само неусетно подобрява езика си, но и се запознава с културата, бита и традициите на страната. Като образован представител на своята страна, той запознава семейството с родината си, нейната култура и дадености. По този начин се реализира дълбокият замисъл на програмата – опознаването и приемането на различните култури като гаранция за разбирателство и мир между народите.

Ставайки о-пер, ти осъществяваш академичните и професионалните си амбиции. Агенция Au~Pair България е твоята подкрепа. Сайтът е www.au-pair.bg

Новини и събития